14 februari 2020

Zo startte mijn Valentijnsdag, om 00.45u op de bank in de woonkamer, onder een dekentje…ik had enorme hoestbuien door mijn kriebelhoest, dat ik m’n man liet slapen en ik de harde bank verkoos. Wat een liefde!

Ach ja zo kan ik ongegeneerd hoesten met een kat naast me die mij rond de klok van 6.00u nog een verse, piepende muis bracht om haar liefde voor mij te tonen. Leve de Valentijn…..

Oh ja, gelukkig, het is gewoon een vrijdag!

Vandaag staat in het teken van zelf-liefde zodat ik weer snel beter word. Ik ben vannacht een paar keer wakker geworden, mijn ogen staan op half 4.

Leuk zo’n eerste vakantiedag! Straks lekker douchen en mij in een lekker zittend en warm setje hijsen. Kop koffie, een crackertje en een leuke film…even pas op de plaats, dat is wat mijn lijf mij nu aangeeft.

Ik kan mij niet heugen dat ik in mijn leven een anonieme Valentijnskaart heb gekregen. Ik ben wel stiekem verliefd geweest op Jeroen Siewe. Hij zat twee klassen boven mij op de middelbare school.

Als ik Frans had, had hij Duits en dan kon ik hem altijd zien zitten. Knappe jongen, nooit iets mee geworden, ik was ook zo verlegen!

Instagram account- Photography_by_ntc: 😃❤️

Gelukkig heb ik die verlegenheid grotendeels overwonnen toen ik drie maanden bij de Maxis ging werken als kassière. Ik was denk ik 20 jaar toen. Soms heb ik er nog wel last van. Alleen zie ik verlegenheid nu anders, meer een soort van bescherming in plaats van iets negatiefs.

Wat een inzicht zo op de vroege ochtend…

Fran Tielemans heeft ook iets moois geschreven deze ochtend, dit las ik uren geleden al…

Moge deze roos jezelf op Valentijnsdag doen herinneren aan al die schoonheid, wijsheid, kwaliteiten, (uit-)straling die je zélf bezit en bént. Moge ze je eraan herinneren hoe goed het is je Zelf te koesteren, te respecteren, te waarderen, naar waarde te schatten, te aanvaarden en lief te hebben.

Pas wanneer je zélf je eigen échte geliefde leert te zijn, heb je geen voorwaarden meer nodig in je relatie(s), mag de andere zijn wie hij of zij is en bevrijd je jezelf van eeuwenoude ketenen. En zal je merken dat je rondom jou steeds meer mensen begint aan te trekken die dit ook wensen en realiseren in zichzelf. Met vallen en opstaan, een levenslang proces, maar zo de moeite waard.

Ik laat mij vandaag verrassen met alles dat leuk en spontaan is! Fijne vrijdag of Valentijnsdag….

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. shivatje schreef:

  Een dag als een ander meer is dit niet.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Zo ist, we doen er niks aan, alleen diep in ons hart

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s