13 februari 2020

on

Gelukkig heb ik mij vandaag niet verslapen zodat ik deze zonsopkomst kon fotograferen! Als ik nu naar buiten kijk….diepe ellende! Storm Dennis komt eraan!

Gister ben ik lekker op pad geweest met de lensbol. Ik was ondanks het zonnetje even vergeten dat het wel erg koud was. En nu houdt mijn stem er een beetje mee op. Kriebelhoest, waar is het goed voor?!

Vannacht had ik weer een droom over vriend X die ik niet eens meer kan uitleggen, ik kan het alleen voor ogen krijgen qua gevoel…ook wel gek als ik een droom niet na kan vertellen, alsof de woorden hun weg over mijn lippen niet kunnen vinden. Misschien binnenkort toch die 1,5 uur inplannen voor de ‘droom’-meditatie.

Open ik Facebook dan kom ik direct op allerlei berichten van Hans Stolp over dromen. Ach ja, laat mij maar even….laatst zat ik ook al met mijn hoofd in de wolken, nu in de sterren…

Over anderhalf uur begin de schoolvakantie. Manlief is niet vrij, mijn zoon en ik gaan onze neus maar volgen. We laten wat structuur varen, de teugels laat ik los en met hopelijk mooi weer gaan we er een knus weekje van maken. Spontaniteit.

Fijne dag! Ik ga lekker ont-moeten én ontmoeten.

Ontmoeten (auteur onbekend)

Ontmoeten is kijken en zien, luisteren en horen, verbazen en verwonderen. Écht zien en echt horen, horen wat de ander zegt in plaats van wat jij zou willen zeggen.

Ontmoeten is een avontuur, open staan voor de ander, open staan voor je omgeving.

Ontmoeten is jezelf tegenkomen in de ogen van een ander die een spiegel is voor jezelf.

Ontmoeten is de ander het beste van jezelf laten zien en het beste in de ander willen ontdekken.

Ontmoeten is de ruimte krijgen en de ander de ruimte geven, zodat je allebei de wereld kunt ontdekken.

Ontmoeten is jezelf kunnen zijn en samen groeien.

Elke ontmoeting is een nieuw begin.

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s