12 februari 2020

Vandaag begon mijn dag met een droom die ik levensecht nog voor ogen heb. Niet alle details maar het gevoel, dat is nog zo aanwezig. Ik word daar helemaal blij van. Mijn muziektrio past daar helemaal goed bij!

Vriend X stond samen met zijn vrouw in het midden van de belangstelling. Ik weet niet waarom. Zijn hele familie was er. Ouders, broers en zijn zus. Ook alle kinderen waren er. Allemaal vrienden en familie. Het was zo’n fijne sfeer! Zo liefdevol, oog voor elkaar, zomers, superfijn om daar de ceremoniemeester van te mogen zijn.

Vriendin X verzorgde de catering. Allemaal heerlijke hapjes met vis en vlees. Het zag er tiptop uit en het smaakte ons goed. Net op het moment dat ik zou gaan speechen in de bus met genodigden, stapte ik in het licht van …… de nieuwe dag. OMG wat is het licht in mijn slaapkamer! Hoe laat is het? 8.15 uur! Oeps….

Verslapen……

In een rap tempo school gebeld dat ik mij verslapen had, ik schoot in mijn kleren en zorgde ervoor dat mijn zoon met alle toeters en bellen op school kwam. Verslapen, hoe is het mogelijk. Dit gebeurt mij zeer zelden.

Instagram account – photography_by_ntc: ❤️💜

Sindsdien ben ik de draad van de dag kwijt. Mijn stem laat mij ook een beetje in de steek. Het is ook een hele taak om ceremoniemeester te zijn hoor….volgens mij ben ik verkouden!

Na een wandeling met de honden en een tweetal koppen koffie ga ik de dag eens beetpakken. Het is inmiddels 11.50 uur. 😱

Hopelijk haal ik de tijd nog eens in, die gaat nu veel te snel. Het zal ergens goed voor zijn geweest. Wie zal het weten?! Ben benieuwd welke rimpeling dit teweeg heeft gebracht.

Het lijkt net alsof ik geen gedachten heb, ik ben wat inspiratieloos…

Om dit bericht nog een beetje body te geven, deel ik hier nog een mooi stukje dat ik gisteren las.

Het is geschreven door Zielsgelukkig. Het werd gister gedeeld door een andere schrijfster op Facebook.

PERFECTIE

Je minpunten zijn geen minpunten. Het zijn onderdelen van jouw karakter, van wie jij bent op dit moment. Wie jij bent kan veranderen, maar nu en hier is dit waar je het mee moet doen.

Perfectie zoals we het vaak nastreven bestaat niet. Je kunt stoppen met het nastreven van perfectie, of je beeld van perfectie bijstellen. En zodra je inziet dat werkelijke perfectie bestaat uit allerlei vormen van ‘imperfecties’, dan besef je dat het nastreven van perfectie geen zin heeft omdat je al helemaal perfect bent.

Dus stop jezelf te zien als imperfect. Je bént perfect, en je bent constant aan het veranderen. Over een paar jaar ben je anders, en nog steeds helemaal goed zoals je bent. Zie al die zogenaamde ‘minpunten’ als onderdelen van jouw unieke identiteit, van de unieke persoon die je op dit moment bent.

Durf jezelf te laten zien aan de wereld. Jij bent wie je bent, en je bent goed zoals je bent. Durf anderen te laten zien wie jij bent, wie je écht bent, en laat de wereld zien wat je te bieden hebt.

Als iedereen zogenaamd ‘perfect’ zou zijn, en iedereen zichzelf constant met elkaar zou vergelijken, dan zou niemand meer uniek zijn. Wees blij met jezelf, wees er zuinig op. Er is er maar één van jou.

Fijne dag!

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Gezellig om zo onverwacht bij vriend en vriendin X op het feestje te mogen komen!

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Het zijn bekenden voor mij, ivm privacy maak ik er dit keer X van

   Like

   1. Tuurlijk, doe ik ook vaak!

    Liked by 1 persoon

  2. Anouk68 schreef:

   Ik heb gister wel tegen mijzelf gezegd, realiseer ik mij nu, dat ik constateerde dat ik al een tijd niet meer over vriend X gedroomd had en ja hoor, dus nu weer wel. Ik was eigenlijk wel blij omdat het het hele beeld vervormd. Ik kom deze vriend X regelmatig tegen dus hoe minder vervorming, hoe beter.

   Like

 2. shivatje schreef:

  Overslapen is voor jezelf niet altijd een probleem maar wel als je anderen weg moet doen.
  En ja voor jezelf kan zo een dag niet stuk met zo een droom

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 3. DonQuijotte schreef:

  Lucid dreaming, een aanrader.

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Wat is dat? Een film?

   Like

 4. Anouk68 schreef:

  Dat zal ik eens volgen in de vakantie die eraan zit te komen. Dank je.

  Like

  1. DonQuijotte schreef:

   Mijn advies zou zijn om het vanavond te luisteren als je in bed ligt. Je zult je de mooiste dromen herinneren als je wakker wordt. Probeer maar eens.

   Liked by 1 persoon

   1. Anouk68 schreef:

    Het is 1,5 uur deze meditatie….

    Liked by 1 persoon

   2. DonQuijotte schreef:

    Uurtje eerder naar bed. Er zijn ook kortere. Ik doe inmiddels zonder. Ik zocht in het begin er een stem bij die goed voelde. Voor mij was dat natuurlijk altijd een vrouwelijke stem hahaha.

    Liked by 1 persoon

   3. Anouk68 schreef:

    En dit is de mannelijke versie…hahaha…dankjewel
    Ik ga het een keer doen, beloof ik je. Ik meld het je hoe ik het vond en of het leuke dromen waren…🙃😃

    Liked by 1 persoon

 5. Neeltje schreef:

  Welkom bij het menszijn! Ieder op zijn of haar unieke wijze.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s