10 februari 2020

Hoe bijzonder is het als een bericht zo resoneert!

Gedeeld door Zielsgelukkig, geschreven door Mandy Hale.

Pijn betekent dat je groeit.
Angst betekent dat je risico’s neemt. Tranen betekenen dat het er toe doet.

Neem wat je raakt,
en laat het je helpen.

Instagram account – Connysblumen: ❤️

Vanmorgen in een gesprek over koetjes en kalfjes floepte er zo maar mijn gevoel van de laatste tijd uit, het verdriet, de pijn en de angst wat het teweeg brengt. De emotie kwam wederom omhoog, de weggedrukte tranen mogen er nu zijn.

Het betreft een vriendschap die in onbalans is geraakt, wegen scheiden zich. Omdat ik maar weinig vrienden heb, zijn vriendschappen heilig voor me. Vroeger tegen elke prijs, nu als het geven en nemen in balans is.

Vriendschap (Wikipedia)

Vriendschap is een nauwe (over het algemeen niet-seksuele) relatie of verhouding tussen twee of meerdere mensen waarbij het geslacht geen rol speelt. Het belangrijkste waarop een goede vriendschap gebouwd is, is vertrouwen en onvoorwaardelijkheid. Iemand met wie men vriendschap heeft noemt men een ‘vriend’ of ‘vriendin’. Synoniemen zijn ‘kameraad’, ‘kornuit’, ‘makker’, ‘maat’, ‘gabber’, ‘slapie’, ‘mattie’ of ‘bro’ (afgeleide van brother, oftewel broeder).

Vriendschappen worden gesloten, met woorden of zonder. Vrienden helpen elkaar en aanvaarden meer van elkaar dan andere relaties. Ook dat wat men als vrienden of vriendinnen voor elkaar doet wordt vriendschap genoemd. Bij een belangeloze vriendschap kijkt de één naar wat de ander nodig heeft en plaatst hij zijn eigen belangen/verlangens op de achtergrond.

Ik ben de afgelopen jaren gegroeid en heb ik het gevoel dat ik uit de schaduw ben gestapt omdat ik vind dat ik de moeite waard ben om gezien te worden. Ik ben in het licht gaan staan. En dat heeft nogal wat consequenties. De ene vriendschap juicht dat toe, de andere vriendschap heeft daar moeite mee.

Geven en nemen, loyaliteit, interesse, belangeloos, aanvaarding, er zijn voor de ander, elkaar tot steun zijn.

Ieder heeft zijn/haar eigen deel hierin. Zo kan het een meer bij mij horen en het andere deel meer bij de ander. Het is een over en weer aan talenten en kwaliteiten, belangeloos. Het er zijn voor de ander, in ieders eigen licht.

Maar wat als het belangeloze in een vriendschap naar eigen belang verschuift?

Ik ben dankbaar voor de lessen die ik geleerd heb gekregen, ik ben uit de schaduw gegaan en sta in het licht. Vrienden stappen in mijn trein van het leven. Sommigen stappen na een aantal haltes uit en sommigen blijven nog even zitten, soms mijn hele leven lang. That’s life.

Vandaag een rustig dagje. Straks het rapport van mijn zoon bespreken. Ik ben benieuwd. Net als zijn ouders is hij goed in rekenen. Hij zit in groep 6 en zit op niveau 8 met rekenen. Hoe geven ze hem de uitdaging om zich te blijven ontwikkelen op dit gebied….

Geniet van een stukje zon en wind! Ciara mag nu wel weg van mij.

19 reacties Voeg uw reactie toe

 1. DonQuijotte schreef:

  Angels above you. Trust them.

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Sorry, het maakt me te emotioneel.

   Like

 2. DonQuijotte schreef:

  Q ik vind dat ik de moeite waard ben om gezien te worden UQ

  Deze zin impliceert dat het geluk buiten jezelf ligt. Geluk zit in je, koester het en het zal groeien. Alles wat je aandacht geeft groeit of niet dan?
  Bovendien is zien heel beperkt. Sommigen willen graag gehoord worden. 😉
  Illumineren is dus imho een te beperkt begrip.

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Ik zat bij deze vriendschap in de schaduw. Waarom zou ik in een vriendschap achter de ander aan lopen? Ik loop namelijk bij andere vriendschappen naast de ander.

   Like

   1. DonQuijotte schreef:

    Ik denk dat je gewoon moet lopen en afwachten wie er naast je komt lopen. Waar je loopt is vanaf dat moment een pad.

    Liked by 1 persoon

   2. Anouk68 schreef:

    Snap ik, ik zie mij ook lopen. Zij loopt niet naast me, zij loopt op haar eigen pad. Ik was bang om alleen door te moeten dus ik deed veel voor haar. Nu heb ik de angst overwonnen en heb ik haar minder nodig. Dat vindt zij niet leuk, ik was makkelijk te krijgen en nu niet meer. Ik loop door en ik krijg nare dingen te horen, denigrerend, wijzende vingers. Ik loop door. Ik ga mijn eigen pad.

    Like

   3. Anouk68 schreef:

    Het is dat onze kInderen beste vrienden zijn dat onze wegen elkaar nog kruisen anders was ik al lang naar rechts gegaan…

    Like

 3. shivatje schreef:

  Een vriendschap is iets moois en bouwt men op als een relatie zeg ik altijd.
  Als je tien vingers hebt heb je er maar enkele nodig om te zeggen het is een vriend/vriendin.
  Het is een kostbaar bezit, en dan mag je nog in een relatie zitten dan nog mag je een vriendschap hebben.

  Aum Shanthi

  Like

  1. Anouk68 schreef:

   Liever een paar vrienden waar ik mijzelf mag zijn en blijven, waar we belangeloos elkaar tot steun zijn met een lach en een traan, dan veel vriendschappen waar ik op mijn tenen moet lopen en ik meegesleurd word naar plekken die niet voedend voor mij zijn

   Liked by 1 persoon

 4. shivatje schreef:

  Anouk helemaal met je eens.
  En als die bepaalde vrienden zoiets voorstellen is er maar een woord nee ik ga niet mee.
  Een vriendschap bestaat niet uit meesleuren of trekken maar uit elkaar aanvoelen en genieten van wat de plannen zijn

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Als ik nee zegt, word ik genegeerd….voor mijn neus…

   Liked by 1 persoon

   1. shivatje schreef:

    Dat is geen vriendschap dat is domineren

    Aum Shanthi Deze

    Liked by 1 persoon

 5. DonQuijotte schreef:

  Misschien gewoon een volgende stap in jouw leven. Blijf groeien.

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Dat voel ik al geruime tijd aan…..alleen was het toen nog niet helemaal zichtbaar. Het wordt mij steeds duidelijker.

   Like

 6. Willemien schreef:

  Ik heb ook een jarenlange vrienschap beëindigd. Het koste me zoveel energie, dat ik voor mezelf heb gekozen. In een brief aan haar, schreef ik o.a…In je leven zit je in een trein op weg naar je eindbestemming…Soms stappen er mensen uit om wat voor reden. En soms stappen er mensen weer in. Maar jij blijft zitten. Wilde je nog even laten weten dat ik de Selene Soulstar steen nog steeds draag, maar jammer genoeg merk ik er nog niks van. Blijf hem wel dragen want hij is gewoon mooi..lieve groetjes.

  Liked by 2 people

  1. Anouk68 schreef:

   Inderdaad het kost zoveel energie, steeds maar weer op mijn tenen lopen. Ik wil er best voor een ander zijn, een luisterend oor zijn. Als oprechte interesse ontbreekt, voel ik mij op een gegeven moment wel ‘gebruikt’.

   Like

  2. Anouk68 schreef:

   Die steen hoef je trouwens niet op te laden…het ligt aan mijn stemming of ik vind dat hij wel of niet werkt. Ik leg het ook wel eens lekker weg….

   Like

 7. Het blijft altijd moeilijk als vriendschappen in onbalans raken. Uiteindelijk is het enige wat je kan dan toch voor jezelf kiezen en volgens mij is dat precies wat je nu doet. 🙂

  Liked by 2 people

  1. Anouk68 schreef:

   Zo is het. Het is ook wel eens goed een kritische noot te krijgen van medebloggers. Het laat me nog meer bij mijn gevoel komen. Juist het visualiseren van het pad dat je zelf loopt en waar de ander dan loopt….doet wonderen en weet ik dat het oké is.

   Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s