7 februari 2020

Prachtig toeval noem ik het altijd al weet ik dat toeval niet bestaat!

In mijn jeugd heb ik denk ik een vluchtgedrag gehad dat als iets tegen zat, dat ik mijzelf dan afzonderde. Dan ga ik tegen mijn Zijn in eigenlijk, want het voelt erg onplezierig.

Mijn les is dat als dingen tegen zitten, ik mijzelf niet uitgum en mijzelf gewoon laat zijn met al mijn gevoelens. Door mijzelf naar boven te zingen, voel ik mij snel ‘heel goed’ dus dat is een betere manier voor mij om ermee om te gaan. Het slot mag eraf! Voorgoed!

Alsof het een hot item is, zie ik het nu op diverse plekken op social media. Misschien hebben velen van ons dit zelfde leermoment. Zielsgelukkig beschrijft het mooi op hun dagkaart van vandaag.

Instagram account – Janika_Schindler: 🙏🏻❤️

Doe wat goed voelt en voel je vrij!
Een gedachte is energie. Energie wil altijd tot uiting komen. Energie kan niet worden opgeslagen of geblokkeerd. Ze zal hoe dan ook een uitweg vinden.

De eigenschap van energie is dat ze altijd wil stromen. Net als water. Als je op de een of andere manier je energie belet te stromen, zal ze een andere uitweg vinden. Als je je eigen energiestroom, jouw intuïtie, niet volgt, als je tegen de stroom van je eigen energie in zwemt, zal die energie zich uiten in ziekte, vermoeidheid, depressie, huidziekten, slechtgezindheid, agressiviteit en andere onaangename uitdrukkingsvormen.

Waarom niet simpelweg de weg volgen waar jouw energie je mee naartoe wil nemen? Dit is jouw weg! Er is geen andere weg! Ken je het lied “I did it my way” ? Wel, als je de dingen op jouw manier doet, als je jezelf durft zijn, dan zal je jouw energie voelen stromen. Zolang je iemand anders probeert te zijn, om je je ouders, echtgenoot, vrouw, werkgever, kinderen, buren of wie dan ook plezier te doen, zal je energie vastlopen.

O.k., zeg je, maar zal ik niet een egoïst en een sociale verstoteling worden als ik mijn eigen zin doe? Nee! Je zal jezelf worden. Je zal diegene worden die je bedoeld bent te zijn. Dat is vrijheid: jezelf zijn.

Dit keer zet ik de natuurlijke bol in de spotlight 😍

Vandaag ga ik nog een lesje van mijn studie doen. Afgelopen dinsdag heb ik een 9 terug gekregen, dat motiveert om nu even door te pakken. Het wordt ook een prachtige dag, zeggen ze. Op het moment kijk ik nog naar een dikke deken van mist met een zonnetje dat haar weg erdoorheen aflegt.

Geniet van deze mooie dag zodat we opgeladen het woeste weekend in gaan! 😎❤️🍀

Die foto die ik woensdag plaatste, heb ik op canvas laten drukken. Ik ben zo benieuwd hoe dat eruit komt te zien! Deze dus.

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. DonQuijotte schreef:

  Mooi muziekje. Een snuifje nostalgie vermengd met…..Tja met wat?
  Liefde!

  Liked by 1 persoon

 2. Neeltje schreef:

  Prachtige foto, zal vast een heel mooi canvas zijn. En het valt je toe! Geniet er van.

  Liked by 1 persoon

 3. Mooie plaat, maar de foto met die druppels vind ik minstens zo mooi.

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Dank je, ja dat was een mooi moment. Het zijn grassprietjes met dauw eraan….ik las net dat je net als ik in Friesland woon! Leuk! Laten we de pracht van Friesland zien…😎

   Liked by 1 persoon

   1. Dat vind ik een mooie gedachte, Anouk, daar sluit ik me van harte bij aan.

    Liked by 1 persoon

 4. Wauw, een 9, wat goed. Heb je lekker van de zon genoten gisteren?

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Dat was idd heerlijk, de les heb ik niet gedaan. Ik zat met mijzelf wat in de knoop, ik begaf mij op een oncomfortabele weg van inzicht. Je weet wel dat verhaal van die vriendin, dat had gister nog een staartje pfffff

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s