31 januari 2020

Wat beginnen we met een positieve tekst die ik ter harte neem.

JIJ BENT HET WAARD

Het wordt tijd dat je gaat geloven in jezelf, ook jij mag er zijn, al is dat je niet altijd meegegeven.
Wat er in het verleden is gebeurd kun je niet meer veranderen, maar langzaamaan mag je dat gaan loslaten en uit dat oude patroon stappen. Loslaten is in dit geval niets anders als gaan geloven in jezelf, wanneer je vertrouwt op en gelooft in jezelf kun je de hele wereld aan. Maar dit is iets wat je niet in enkele dagen opbouwt, het is een gevoel in jezelf wat je daadwerkelijk moet doorvoelen. Geloof in jezelf… vertrouw op jezelf en de wereld ligt aan je voeten… ook jij bent het meer als waard om gezien en gehoord te worden.

Zojuist heb ik tóch de film gezien, a Star is Born. Het zou een pittige film zijn. Dat deed mij toch besluiten de drempel over te gaan.

Het is een mooie film. Jack had zoveel verdriet wat niemand zag. Onverwerkt verdriet. De passie die hij deelde met Ally, de kracht van die twee zielen samen, deed zijn pijn verzachten. Mooi die glans te zien.

Jezelf zijn, mogen zijn, bij de ander, met de ander, met je passie, je verdriet, is zoiets moois, mooier dan je ooit voor mogelijk houdt. Oog voor elkaar, zo belangrijk er voor elkaar te zijn, te luisteren naar elkaar met of zonder woorden, te mogen steunen op elkaar.

Ik realiseerde mij tijdens het kijken dat ik wel heel wat ‘overleefd’ en ‘doorleefd’ heb, verdoofd door het gebeurde en mijn leven opnieuw vorm gegeven door bij mijzelf te komen en te blijven. Echt geen makkelijke reis.

Ik heb het hier over mijn onverwachte scheiding na 16 jaar samen. We waren elkaar uit het oog verloren. In een scheiding snijdt het mes aan beide kanten. Mijn man had al geruime tijd een andere vrouw lief, zijn misstap.

En mijn misstap? Ik groeide, werd een volwassen vrouw en ik keek niet vaak genoeg over mijn schouder om te kijken of mijn man met mij meegroeide.

Hoe ontredderd ik was, niet wetende waar ik heen moest. Mijn vertroebelde ogen die open gingen, vrienden die verdwenen als sneeuw voor de zon. En ik hervond mijzelf na een paar jaar. Ik kwam uit de schaduw, sterker dan ooit. Vol passie voor het leven.

Ik werd een gevaar voor instabiele huwelijken. Ik zag al het moois om mij heen, alleen genietend, met een handjevol vrienden. Meer had ik niet meer nodig. En toen vond ik een nieuwe liefde, mijn gelijke.

Bijna weekend! Ik heb zin in de dag van morgen. Mooi liedje speelt er weer eens op Spotify.

Geniet van deze dag! Ik ga nog eens even een lesje Financiering doen, aan de studie! ❤️