30 januari 2020

on

Goedemorgen!

Wederom resoneren mijn gevoelens niet met de ‘dagenergieën’ die bijna altijd wel resoneren. Ik vind het prima, liever mijn eigen gevoel voelen dan dat van duizenden anderen. Blijkbaar moet ik een andere kant opgaan.

Gister heb ik voor het eerst mijn Instagram-account op privé gezet. Ik zag dat ik wel bijzondere ‘volgers’ kreeg. Een man woonde in Nigeria en die had een foto van een soort satéprikker met vlees eraan. Op zich niks mis mee tot ik de tekst las die daarbij hoorde. Dit ‘iets’ was krachtig in de voodoo-wereld. Sorry, daar houd ik niet van. En zo ontdekte ik nog meer van dit soort accounts die mij volgden. Dus ik heb de boel even op slot gedaan. Ik weet niet of de link onderin mijn scherm (die naar de Instagram-foto’s) dan nog wel werkt.

Vanmorgen vond ik het enige roodborstje dat zich in mijn tuin heeft genesteld, in mijn woonkamer, dood….een van mijn katten heeft hem te pakken gekregen. Omdat een roodborstje voor mij staat als dat mijn vader zich laat zien, raakte het mij flink. Mijn enige roodborstje. Het gevoel wat daarna naar boven kwam was dat natuurlijk mijn vader’s ziel ergens anders in leeft en is dit het teken dat hij er altijd wel is, om mij heen, niet alleen in het roodborstje. Ik mag dit loslaten. Hij is bij me en het is oké.

Vandaag ben ik even terug gegaan in de tijd. Mijn vader heeft ons een kroniek van zijn leven nagelaten. Zijn leven beschreven in 261 blz A4. Het mooiste geschenk al ben ik daar volgens mij de enige in. Sommigen vonden het saai, sommigen vonden het heel negatief, aandacht trekkerij. Ik heb zijn eenzaamheid gevoeld. Sommige aspecten in zijn leven, voel ik ook in mijn leven. Kwartjes zijn gevallen, karma is ingelost. Een mooier geschenk kan ik mij niet bedenken.

Uit de hele inboedel heb ik nog zeven andere mooie stukken gekozen. Emotioneel mooi, niet materieel mooi. Het bureautje van mijn moeder wat half kapot is, de staartklok uit de keuken (die het overigens bij mij thuis niet doet), het Wedgewood servies waar het mij alleen ging om de theekopjes. Op een of andere manier smaakt de thee uit dat theekopje lekkerder dan uit andere kopjes. Het houten bureau waar mijn vader vroeger aan schreef, waar ik zelf aan gestudeerd heb toen ik nog thuis woonde, gewoon een bureau met 4 poten, geen franjes of zo, gewoon kaal. Een bureauklokje dat altijd bij mijn vader op zijn bureau stond, een schilderij van een paard dat boven hun bed hing (en dat voor iemand die niks met paarden heeft) en een kolenkit.

Het is alweer bijna anderhalf jaar geleden dat hij overleed. Momenteel ligt mijn schoonvader van 83 jaar in het ziekenhuis in quarantaine met een ernstige vorm van gordelroos op zijn hoofd. Een lijf vol reuma, nog maar weinig zicht en dan dit. Zijn lijf begint ermee op te houden. Altijd hard gewerkt als groenteman. Gedachten zijn bij hem, mijn kaarsje brandt. Ik hoop dat hij zo min mogelijk pijn heeft.

Vanavond ga ik eens lekker met mijzelf de film A star is Born kijken. Het is naar horen zeggen een tranentrekker. Heerlijk janken zonder mij te hoeven in houden. Ik laat het lekker over mij heenkomen!

Fijne dag vandaag!

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. shivatje schreef:

  Anouke een goede raad die ik je wil meegeven. Is met zulke mensen moet je uitkijken en die zitten niet alleen op instagram. Ooit gehad op mijn blog ook die op afstand diep kon binnendringen. Maar dat was in de tijd dat ik ook nog niet alles kende. Nu weet ik wel beter. Maar was toen ook blij dat ik iemand kende die me heel snel kon helpen om uit die energie te komen.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Ik ben op tijd geweest, gekke mensen heb je toch…

   Liked by 1 persoon

   1. shivatje schreef:

    Zie het als een mooi les.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

   2. Anouk68 schreef:

    Zeker weten, net alle ‘vreemde’ mensen weggehaald. Zoals iemand met 0 berichten uit een ver land….

    Liked by 1 persoon

   3. Neeltje schreef:

    Geweldige film, ik ben er in mijn uppie voor naar de bioscoop gegaan. En mooie spulletjes heb je uitgezocht om te bewaren. Emotionele waarde is zoveel kostbaarder!

    Liked by 1 persoon

   4. Anouk68 schreef:

    Zie mijn berichtje Hopeloos, ik heb de film nog niet gezien…😞

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s