Energetisch weekjournaal – week 5

on

Geschreven door Deborah.

Energetisch Weekjournaal Week 5

Jouw innerlijk kind. Dat is het thema van deze week. Of eigenlijk, jij in je essentie. Want het innerlijk kind is een mooi metafoor maar eigenlijk is het wie je bent, in je hart. Zonder al die poespas en verhalen.

Het kind staat voor de puurheid, de onschuld. Zonder verhalen en zonder opgelegde regels of gezag. Wat heb je dat stuk goed bewaard. En eigenlijk kan het nooit echt verloren gaan. Je kunt het alleen wat vergeten door de vertroebeling van de maatschappij.

Maar weet je lief mens, dit alles is nodig. Omdat je hier bent om te ervaren hoe het is om volledig in je eigen licht te stappen. In combinatie met de menselijke dingen. Maar telkens weer beseffen dat jij niet jouw verleden bent. Dat jij niet jouw ouders bent. Maar dat jij JIJ bent. In de breedste zin van het woord. Hoe en wat dat ook is voor jou. Zolang het resoneert.

Deze periode gaat traag en snel tegelijk. Een beetje en contradictie, maar toch is het wat het is. Meer naar binnen keren is deze week de boodschap terwijl de buitenwereld meer en meer chaos vertoont.

Alles komt aan het licht. Elk stukje donker drijft naar boven. We kunnen er niet meer omheen. Niet bij onszelf en niet bij de ander. Elk stukje waar nog geen liefde doorheen vloeit komt aan de oppervlakte en is het voor jou nodig om die stroom naar binnen te laten keren om het kind in jezelf, jouw essentie, aan te raken en aan te horen.

We houden onbewust gemakkelijk de ander verantwoordelijk voor onze eigen onkunde. Terwijl het er echt om gaat om onszelf van top tot teen lief te hebben met alle onze eigenaardigheden.

Jij hebt gekozen voor dit leven met deze karaktereigenschappen. Je hebt al gezien dat jezelf opvouwen in een doosje niet helemaal jouw ding is. Je hebt geprobeerd jezelf af te snijden van elke vorm van (zelf)liefde.

Wat dat ook moge zijn. Want in deze realiteit hebben we vele vormen van de definitie LIEFDE. Het gaat er nu om dat je niemand hoeft te overtuigen om op een bepaalde manier van je te houden. Of het nu je partner, je ouders of je kinderen zijn.

De weg naar binnen is juist het pad die jou meer gaat laten ervaren hoe het is om dat wat er al die tijd al heeft gezeten aan te boren en toe te laten.

Wat ben je toch altijd huiverig geweest voor deze emotie. En ook heb je er naar verlangt. Je hebt het gezocht in elke hoek. Onder elke steen. In elke man of vrouw die je tegen bent gekomen in je leven.

En elke keer, keer je de antwoorden, alleen misschien nog niet helemaal in een taal die jij spreekt. Deze week is een week van inzicht hierin. Dat alles een keus is, dus ook wat je altijd als vanzelf hebt toegelaten. In de hoop dat het beter zou worden.

Maar wellicht is het juist nu het moment dat jij beter wordt in het “masteren” van jouw eigen vorm van liefde. Wat je er ook van maakt. Het is altijd goed. Elke emotie, elk gevoel, het is je kompas. Jouw intuïtie is jouw kompas. Jouw gevoel, jouw waarnemen is jouw kompas.

Alleen heeft niemand je geleerd hoe je de kaart moest lezen. Neem deze week als een prachtig leermoment om elke keer wat meer de taal van de kaart te ontcijferen. En elke keer weer ontdek je een nieuw kadootje aan jezelf. In stilte en in rust. In de chaos en de gekte. In alles wat het leven je brengt. Het gaat er om dat je het leert te “masteren” met al die talenten die je hebt meegenomen

Deborah ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s