Energetisch weekjournaal – week 4

on

Geschreven door Deborah, e-mail ontvangen vanaf http://www.justdeborah.nl.

Ik ben even stil want jemig, hier had ik het gisteren over. Gedachten zijn weer daar. Het had zo moeten zijn. Vertrouwen.

Energetisch Weekjournaal week 4

Oh lief mens, wat word je uitgedaagd op dit moment. Om zaken uit het verleden opnieuw te bekijken. Om je menselijkheid te omarmen en vrede te sluiten met alles wat er is geweest, alles wat er nu nog ligt en alles wat er nog gaat komen. Het valt of staat met hoe jij er naar kijkt. En alles is perfect zoals het is. Er is geen fout of slecht, geen goed of juist. Het is zoals het is. En dat het vooral in overeenstemming is met JOUW waarheid. Voor nu.

Vind je iets niet fijn, erken het. Je hoeft geen hele en aarde te bewegen om het fijn te maken. Het hoort nu eenmaal bij het leven. Bij het mens zijn. Je bent hier niet om spiritueel te zijn. Je bent hier om deze twee stromen samen te laten komen in jouw lijf. In jouw leven. Dus als er zaken zijn die verdrietig zijn, onprettig zijn of ongemakkelijk voelen. Weet dan dat dit net zo goed onderdeel is. Maar dat het er maar net aan ligt hoe jij er naar kijkt. Hoe ga jij er mee om. Juist nu, nu is het moment dat al deze zaken aan de oppervlakte komen zodat jij opnieuw kunt gaan bepalen hoe jij er mee om wilt gaan.

Deze week is een week van wat meer lichtpuntjes. Na een intensieve start van het nieuwe jaar is dat wel iets waar je aan toe bent. Het was een interessant begin van 2020 en er gebeurde dingen die totaal buiten jouw veld van controle gingen.

Dit alles was om jou te laten ervaren dat je meer mag zakken in het vertrouwen maar ook, dat je oke mag zijn met zaken die net even anders lopen dan je had gewild. Deze week zal je daarin weer wat meer rust ervaren. Of eigenlijk, de lichtpuntjes zien die daar uit voor komen.

Jij. Het gaat allemaal om jou. Om zelfacceptatie. Het stoppen met zo enorm je best te doen om het allemaal goed te doen. Want, lief mens, je doet het al goed. Je hebt alleen nog een programmering vanuit het verleden die zorgt dat je het misschien niet altijd doet op de manier die fijn en voedend is voor jou. Die niet congruent is aan jouw hart, aan jou essentie. Het gaat er om dat jij jezelf leert kennen. Dat jij je weer herinnert wie je bent, zodat je daar naar kunt gaan leven. En daar mag jij je hele leven over doen. Je mag oefenen, je mag “fouten” maken. Je mag ervaren. Want door het te ervaren ga je steeds beter zien wat wel en niet bij je past.

Deze week zijn er wat zaken die vanuit het verleden weer voor je neus staan. Waar ben je altijd voor weggelopen en waarom? Is het nu nog nodig om dat te doen? Of mag je in de ogen kijken.

Wetende dat het niet meer het kind is die hier mee “moet” dealen maar de volwassene in jou. Degene die een nieuw fundament heeft gelegd en sterker op zijn/haar poten staat om het te kunnen zien. Weet dat alles in het leven VOOR jou werkt. En overal waar jij eventueel nog schuld of schaamte gevoelens op hebt, waar jij jezelf nog niet hebt kunnen vergeven, of wellicht de ander niet, je op dat moment weer opnieuw de mogelijkheid krijgt om het anders te gaan bekijken.

Zaken zullen niet verdwijnen maar wanneer jij met meer compassie naar jezelf kunt kijken in dit verhaal, zal het niet meer zo’n enorme impact hebben en zal jij jezelf en je daden vanuit het verleden veel beter gaan begrijpen

Deborah ❤️

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Het kan deugd doen om eens naar je verleden te kijken, maar er te lang blijven bij stilstaan is dan weer geen aanrader (naar mijn bescheiden mening).

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Gister had ik een gesprek over het evt oplossen van trauma’s uit je jeugd. Ik vind dat lastig. Ze hebben me gemaakt wie ik nu ben. Ben van zo diep gekomen, bergen en dalen gezien. Ik houd van mijn reis. En waar ik nu zit, is wat troebel en de dingen die loskomen, kan ik moeilijk plaatsen. Daar is tijd voor nodig.

   Liked by 1 persoon

   1. Absoluut, en die tijd moet je jezelf gunnen!

    Liked by 1 persoon

 2. Anouk68 schreef:

  Dank je, dit moet landen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s