Energetisch weekjournaal – week 3, 2020

on

Geschreven door Deborah op http://www.justdeborah.nl.

Die onrust voel ik, de beren zie ik. Het zijn alleen niet mijn beren, niet mijn onrust. Ik wil het nu loslaten om in mijn eigen stroom weer terecht te komen en mijn eigen ding te doen.

De boel verzachten. Ik laat het zijn en ik laat het gaan.

Energetisch weekjournaal week 3

Laat maar gaan. Laat maar gewoon allemaal even gaan. Laat het langs je heen waaien als iets waarvan je weet dat het erbij hoort maar waarvan je OOK weet dat het van tijdelijke aard is. Gewoon iets wat bij het leven hoort. Wat bij de realiteit hoort waar je op dat moment in verkeert. De onrust, de chaos en wellicht dat onbestemde gevoel. Wat neem je waar? Wie neem je waar? Is het de hele wereld? De veranderingen die opkomst zijn? Ach lief mens, als je eens wist hoe ver jouw antennes gaan, dan zal je weten dat een overgroot deel gewoon de bullshit is van alles om je heen en zelfs verder dan dat. Het hoort er bij. Het gaat er om dat je leert managen hier mee om te gaan. En daar heb je al een dagtaak aan. De opkomende veranderingen maken je onrustig en tegelijk ook enthousiast. Toch zijn er allerlei gezellige beren op de weg die je daarbij tegenkomt. In eerste instantie zijn ze groot en gevaarlijk. Wil je het liefst alles doen om ze uit de weg te ruimen. Maar jij hebt zelf de magie in handen om er letterlijk “knuffel” beren van te maken. Want deze beren zijn een onderdeel van jouw karakter. Wellicht heb je het idee dat je ze niet mag hebben. Dat het just nodig is dat je alles vanuit een relaxte toestand ondergaat. Maar wat als dat niet waar hoeft te zijn?

Wat als je juist nu die beren mag ontmoeten, precies zoals ze zijn. En dat je uiteindelijk zelf mag bepalen of je ze eng blijft vinden of niet? Vergeet niet dat er lange tijd gezegd is dat jij op een bepaalde manier moet zijn of doen. Vanuit vele stromen worden hier allerlei regeltjes opgelegd. Maar wat als het er in het leven alleen maar om gaat dat jij alle kanten van jezelf leert kennen en daarmee leert om te gaan. Dat dat juist jouw doel is. Dat juist jij door alles heen kunt kijken, door alle leugens en illusies zodat je meer gemak krijgt met datgene wat jou jou maakt. Dat licht en liefde naast gemopper en gedonderd kunnen bestaan. Want je hebt het allebei in je. En soms heeft het een meer de overhand dan de ander. Jij hebt alles in je. Alles. Alleen is dat niet altijd goed belicht. Sterker nog heb jij jezelf zo goed mogelijk passen proberen te maken in een wereld die niet bij jou past. En nu ontvouw je uit die opgerolde toestand. En dat is onwennig. Dat voelt raar en misschien ook wel eng. Deze week krijg je wat meer tools in handen om jouw weg daarin te bepalen. Want het is maar net hoe je naar iets kijkt. En een situatie keert telkens weer terug tot je door die laag heen bent en er anders naar kunt kijken. Het haakt aan zolang je nog in het verhaal blijft zitten die niet waar is. Hoe meer ontspanning je daarin kan vinden hoe makkelijker het van je af zal glijden.

Deze week krijg je te maken met keuzes. Uiteraard is dat elke dag alleen gaat het deze week om keuzes met wat grotere gevolgen. Dit gaat over jouw toekomst. Over een nieuw pad. Over een andere weg. Ondanks dat het misschien aan de buitenkant of voor de buitenwereld niet logisch lijkt, en wellicht ook voor jezelf niet. Kun je niet anders dan deze weg volgen. De roep van je hart is hierin heel duidelijk. Val maar. Val maar in dat onwetende. Val maar in het stuk waarin het super eng is en tegelijk super leuk. Zaken achter je laten die klaar zijn is voor iemand die gevoelig is altijd even een dingetje. Dat heeft verder niets te maken met dat er iets mis is met jou in het kader van wel of niet ergens aan kunnen verbinden. Maar het feit dat jouw gevoeligheid dermate op een bepaald niveau functioneert. Het hoort er allemaal bij. Het hoort allemaal bij jou. Een mooie week waarin je de pareltjes van jouw eigen kunnen kunt gaan inzetten in iets constructiefs in plaats van dat je het blijft veroordelen. Het hoort bij jou en maakt jou tot het mooie kleurenpallet die jij bent.

Bron: Pinterest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s