Energetisch weekjournaal – week 2, 2020

on

Geschreven door Deborah op http://www.justdeborah.nl.

Energetisch weekjournaal week 2

Er gebeurt zoveel dat het lijkt als of er alweer weken voorbij zijn. Toch ben je nog maar net bezig met het nieuwe jaar. Een jaar waar hoge verwachtingen van zijn. Een jaar waarin er veel zal gaan veranderen. Maar tot nu toe is het een stormachtige eerste paar dagen van het nieuwe jaar geweest.

Een nieuw jaar wil niet per direct zeggen dat ook gelijk alles is veranderd. Toch zul je merken dat andere zaken net zo snel gaan als dat je tot nu toe. Je twijfelt misschien over bepaalde stappen die je wilt zetten. Je weet wel dat het volgen van je hart je de weg wijst, maar niet op alle gebieden is dat nog echt duidelijk voor je.

Deze week is een week waarin alles weer een beetje “back to normal” wordt. Je hebt het nodig dat er weer wat stabiliteit komt en vooral dat alles weer een beetje loopt zoals het loopt. Met jouw gevoeligheid is het zo belangrijk dat je echt je eigen flow volgt. Jouw eigen tempo. Niet die van iemand anders.

Er is een hoop aan de gang, zowel in de lucht als hier op de grond. Onderschat niet jouw systeem, wat het oppikt aan shizzel. Wat het waarneemt. Van zaken die er aan zitten te komen, van dingen die spelen, collectief.

Deze week is een week van doorpakken. Je krijgt een aantal dingen op je pad waarin je mag gaan kiezen hoe je het wilt. Sommige dingen lijken erg veel op zaken die je al eerder hebt mee gemaakt. Een herhaling van iets waarin je opnieuw mag kiezen. Is dit wat je wilt? Is dit het leven wat je echt wilt leven? Waar kies je voor? Het leven is een aaneenschakeling van keuzes.

En soms maken we keuzes op onbewust niveau die, wanneer je er van aan afstandje naar kijkt, verdacht veel lijken op de keuzes die onze ouders ooit hebben gemaakt. Heel interessant om daar wat meer je hoofd over te buigen. Om eens te zien, wat zit daar nou nog precies wat je aan het (uit)dragen bent van je oude. Zit er wellicht een deel loyaliteit in. Of mag je het ook anders gaan bekijken?

Een nieuw jaar is een nieuw begin. Je hebt daar ook behoefte aan. Je merkt dat de dingen die je nog fijn en leuk vond in 2019 een beetje aan het wegebben zijn. Als of er van de een op andere dag een kentering is gekomen in bepaalde zaken.

Je hoofd zal er van alles van vinden, maar het laat zien dat het tijd is om jouw eigen weg te gaan volgen. Dat jij alleen maar jij hoeft te zijn. Dat jouw leven niet afhangt van de dingen die je doet. Maar dat je altijd jou bent, met jouw mooie hart en dat uitdraagt. Dat het niet afhangt van je werk of van je prestaties maar dat wat je doet, komt vanuit het verlangen van de ziel. Van het hart.

En wanneer je het doet vanuit kind-delen, wees dan niet te streng voor jezelf. Kijk met zachtheid en compassie naar wat het kind in jou kiest, elke keer weer omdat het wellicht bang is of zich onveilig voelt. Of dat het zich wellicht heel graag geliefd wil voelen.

Het is niet fout of verkeerd. Het is leren, ervaren en leven. Jezelf leren kennen tot in de diepste cel van jouw leven. Het leven. Want jij bent leven. En hoe meer je dat gaat zien. Hoe meer je gaat zien hoe het werkt voor jou hoe meer jij het leven kunt gaan creëren dat bij jou past.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s