31 december 2019

De laatste dag van het jaar. Gister had ik naar aanleiding van allerlei terugblikken van andere bloggers, mijn eigen terugblik geschreven. Tijdens het schrijven, gingen mijn gedachten en gevoelens met mij aan de loop. Wat als lezers het anders lezen dan ik bedoel. Gevoel onder woorden brengen, is niet echt makkelijk. En dus verwijderde ik uiteindelijk het bericht.

Er is zo veel gebeurd dit jaar. Vooral gevoelsmatig. Doordat ik mijn hooggevoeligheid steeds meer ga ‘beleven’, verandert alles in mij en dus om mij heen.

Alsof ik steeds meer door mensen heen kan kijken. Het maakt mij soms onzeker. Is dit wat ik wil? Klopt het wat ik voel? Waarom gebeurt dit/dat? Wat straal ik uit? Kan ik nog terug? Er ontstaat verwarring bij mij.

Deborah heeft daar wel eens wat over geschreven, wat terug te lezen is op haar website. Ik citeer er een stukje uit:

“Verwarring. In de war zijn. Het niet helder hebben. Alles waarvan je dacht het te weten lijkt onzinnig geworden. En precies daar ligt het antwoord. Het niet weten. Het ook niet willen weten. Maar ja….ik wil graag alles weten. Ik zoek het uit tot op het bot. En verder dan dat. Er komt een grote verschuiving. Of beter gezegd. Hij is er al. Maar daardoor komt ook alle verwarring omhoog. Om te zien wat ons nog dient. Met je hoofd kan je heel goed bedenken dat het toch niet meer voedend is. Maar toch hebben we er nog wat aan, blijkbaar. Die strategieën. Om te overleven. Ooit zijn we ons daar mee gaan verbinden en hebben we het gekozen omdat we er duidelijk bij wilde horen. Maar steeds meer en meer ga je merken dat er wroeging komt in dat wat je ooit besloten hebt. Maar voordat er verandering kan plaats vinden is het nodig dat je erkent wat je doet. Zonder oordeel. Zodat het zachter kan worden.”

Dat neem ik mee in mijn koffertje op reis naar het nieuwe jaar. De ui wordt steeds verder afgepeld tot mijn troebele inzicht helder wordt en de verwarring ontward wordt.

Geen enkel levenspad is een rechte weg 😉

Ik wens iedereen een bijzonder mooi 2020 toe. Ik ben benieuwd wat dit jaar mij gaat leren. Ik hoorde dit liedje vanmorgen en dacht, wat passend. Toeval? Nee, dit had zo moeten zijn! ❤️

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Iets uitzoeken tot het bot hoeft niet altijd, soms moet je kunnen loslaten.
  Een heel fijn oudejaar gewenst!

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Dat stukje heeft Deborah geschreven…..blijkbaar moet zij alles uitzoeken. 😉

   Like

   1. Deborah Holmes, dan!

    Liked by 1 persoon

   2. Anouk68 schreef:

    Hahahahahaa

    Liked by 1 persoon

 2. shivatje schreef:

  Fijne avond en jaarwissel met je dierbare

  Aum Shanthi

  Like

  1. Anouk68 schreef:

   Jij ook! Geniet ervan!

   Liked by 1 persoon

 3. Plantster schreef:

  Prettige jaarwisseling!

  Liked by 1 persoon

 4. Neeltje schreef:

  Toeval bestaat niet, het valt je toe. Geniet er van, onderweg op jouw weg.

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Dank je wel, wat fijn dat ik een verbinding met je heb!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s