29 december 2019

on

Heerlijk als Zielsgelukkig een dagkaart heeft geschreven die volledig resoneert met mijn gevoel/verstand op het moment!

“Als je dingen in je leven wilt veranderen, word je vaak heen en weer geslingerd tussen hoofd en hart.
Het is het bekende verhaal van eerst enthousiast raken om vervolgens je idee weer… weer overboord te gooien omdat het ‘gekkenwerk’ is. Bij nieuwe ingevingen kan je gevoel dan ook compleet haaks staan op wat je denken je laat geloven. Vraag jezelf dan het volgende af: Waarom geeft mijn hoofd andere informatie dan mijn hart? Waar wordt dit door gevoed? Zijn het oude overtuigingen, eerdere ervaringen? Breng je gedachten en gevoelens met elkaar in verband en sluit vrede met de situatie. Vanuit eenheid zal alle informatie die je krijgt weer duidelijk worden.”

Gister vertelde ik over de orakelkaarten. Het leek mij zo mooi om deze kaarten te gebruiken als geheugensteuntje voor de dag. Want hoe interpreteer ik dit soort kaarten in mijn eigen leven? Waar raakt het elkaar?

Door de opmerking van een medeblogger deins ik nu terug. Het is een oude overtuiging die omhoog komt. Hoe mooi eigenlijk dat zoiets wat eerst hard aankomt, verzacht wordt door het inzicht dat ik krijg over mijzelf. Oprecht bedankt voor de opmerking, anders had ik het inzicht niet gevoeld.

Ik heb mij net afgevraagd voor wie ik schrijf en dat is voor mijzelf, dit blog is voor mijzelf, mijn pen, mijn tekst. Het grappige is dat ik deze tekst gister op een foto heb gezien! Dat is in 2015 een motto van mij geweest. En nu komt het weer even omhoog.

Voor mij eng, buiten mijn comfortabele plek, iets nieuws, iets uitproberen, een nieuwe ontdekkingstocht naar wat er voor mij toe doet, ongeacht of men mij of mijn schrijfsels leuk vindt, ongeacht of daar een duim of een reactie op komt.

Mooi inzicht: voor wie doe je wat je doet?

Gisteren ben ik naar Jumanji 3 gegaan met mijn zoon. Wat was dat genieten!!!Een soort Indiana Jones film maar dan moderner. Zo spannend! Geen moment verveeld. Jammer dat het spel tot zijn einde kwam en de lampen weer aangingen.

Zo, net terug uit Giethoorn. Samen met mijn zoon ben ik naar de winkel De Oude Aarde geweest. Een winkel vol edelstenen.

Door goed te voelen, komt de steen naar jou toe, hij trekt je aan. Als het ware een soort Mindf*ck.

Vanmorgen kreeg ik iets niet van kleur veranderd, het bleef paars en ik nam er genoegen mee. Onder de douche dacht ik aan mijn paarse steen die ik vervolgens testte en nu bij mij draag. En natuurlijk in de winkel, word ik getrokken naar een diep paarse steen, de Sugiliet.

Ze hebben daar een mooi foldertje met de kracht van hun stenen. Door te voelen en te testen ben ik tot de stenen gekomen die op de foto staan. De eerste steen, zwart met roodbruin heeft zich een weg gevonden naar mijn zoon, de Obsidiaan Mahonie.

De pilasters is een Charoït. De zwarte is een Zwarte Toermalijn. De gele is een Goudberyl. De blauwgroene is de Turkoois en de bronzige is de Bronziet.

Een bijzondere, mooie combinatie. Ik ben benieuwd als ik alles heb opgelaten, welke steen mij het eerste aanspreekt.

We hebben er met zijn tweetjes een gezellige tijd van gemaakt!

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. shivatje schreef:

  Dat is een moeder zoon dagje geweest.
  Daar kan je zo van genieten en nagenieten.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Zeker weten al eindigde het wat minder fraai. We zaten in een Beachclub met live muziek, hapje, drankje en een spelletje. Hij kan slecht tegen zijn verlies en dus halverwege het spel, gooide hij er met de pet naar….alles was NEE. Dan realiseer ik mij dat hij nog maar 10 jaar is. Even een domper. Ik houd me nu vast aan de mooie herinneringen van deze dag.

   Liked by 1 persoon

   1. shivatje schreef:

    Ook dat moeten kinderen leren dat ze niet altijd winnen kunnen.
    Vaak een moeilijke les.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

 2. Gezellig samen met je zoon op pad!

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Dat was het zeker!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s