28 december 2019

Wat begon deze dag betoverend. Ademloos heb ik staan kijken, staan fotograferen, in mijn pyjama en op blote voeten. Ik was bang dat het mooie moment van deze dag zou verdwijnen…

Niet wetende dat er meerdere momenten zouden komen in die prille ochtend. Samen met mijn zoon hebben we naar de film Jumanji 2 op Netflix gekeken. Hij mag dan 10 jaar zijn en deze film voor 12 jaar en ouder is, wat hebben we gelachen samen, innig naast elkaar zittend op de bank.

Niet van angst dat hij zo dicht naast me zat, nee, gewoon pure liefde tussen moeder en zoon. Heerlijk om even mijn ogen van de tv te halen en zijn gezicht te bekijken, de grimassen van lachen, ernst en plezier. Weer een moment van genieten. Het leven vieren.

Vanmiddag gaan we naar Jumanji 3 in de bios. Lekker met z’n tweetjes. Dat zijn de cadeautjes van de vakantie.

Vandaag las ik de dagkaart van Zielsgelukkig en bedacht mij dat ik nu zelf eindelijk ga doen, wat ik wilde doen.

Ik ga mijn eigen dagkaarten trekken en hier delen. Ik heb prachtige orakelkaarten in mijn boekenkast gevonden. Ooit gekocht in een winkeltje in Bolsward.

Hierdoor kan ik zo zoetjes aan ook Facebook verwijderen. Ik heb eigenlijk alles in huis om aan mijn eigen inspiratie te komen. Dat is mij al eerder gezegd door mijn shiatsu-therapeute. Toen geloofde ik dat nog niet, nu wel.

De teksten van Lichtflits heb ik in mijn boekenkast staan, de dagenergie van Deborah krijg ik in mijn mailbox en de teksten van Zielsgelukkig heb ik naast al die andere teksten niet meer nodig.

Het viel mij de laatste tijd al op dat ik geen interesse meer heb in al die teksten. Vorig jaar zweerde ik er nog bij, althans kon ik niet zonder en nu leef ik het fijnst zonder. Mooi die golven van het leven. De ene keer met, de andere keer zonder. Net als de getijden van een jaar.

Instagram is wat ik dan nog heb en dat is prima. Ik met mijn liefde voor fotograferen, kan mijn hart ophalen tussen al die prachtige foto’s.

Dus de eerste trekking van een orakelkaart is een feit. De kaart die ik trek, komt overeen met de vibratie van mijn geesteskracht.

Verbind je met geluk

Waar geluk zit vanbinnen. Je kunt moeilijk gelukkig zijn wanneer alles in je leven uit elkaar lijkt te vallen. Wanneer je in een crisis verkeert, zoek je misschien naar andere manieren om meer energie te krijgen, of wil je worden getroost. Schenk aandacht aan wat je zelf doet om je prettiger te voelen. Eet je te veel, of drink je heel veel koffie, of ga je jezelf verwennen door dingen te kopen? Vreemd genoeg zijn dit allemaal activiteiten die niet goede werken om gelukkig te worden. Het geeft je misschien even een goed gevoel, maar op den duur verval je weer in oude gewoonten. Wanneer je gespannen bent, oververmoeid, depressief of wegens omstandigheden niet kunt sporten, dan is het moeilijk om je gelukkig te voelen. Je kunt je verloren voelen, de hoop opgeven, of het voelt alsof je je nooit goed genoeg voelt om je dromen waar te maken.

De omstandigheden in je leven zijn misschien veranderd, maar het is belangrijk om iets nieuws te ontdekken waaraan je je volledig kunt overgeven. Waardeer de goede momenten, mooie dagen en zegeningen in je leven. Neem een minuut de tijd en sta er even bij stil dat het leven je voortdurend een glimp van geluk geeft. Je gelukkig voelen, kan betekenen dat je hard moet werken om gelukkig te zijn. Kijk realistisch naar jouw situatie. Zie de werkelijkheid van wat je kunt en wat je niet kunt onder ogen, en weet dat je gelukkig kunt zijn. Doe iedere dag iets eenvoudigs wat je aankunt en je een goed gevoel geeft. Jij hebt recht op geluk.

Een godin, in de kleuren van de regenboog, loopt met ferme pas vooruit. Ze kijkt blij terwijl ze verder loopt door een wei vol bloemen. Talloze vlinders volgen de godin, het lijkt wel of ze haar voortduwen. Ook jij krijgt talloze impulsen voor extra energie die je aanmoedigen, voor voortduwen naar geluk.

Dieren lopen met de godin mee en voelen zich helemaal op hun gemak. Welk dier zag jij het eerst? Dat dier geeft je misschien nog wel een extra boodschap. De energie van de regenboog van de godin stelt jouw chakra’s voor. Wees ervan verzekerd dat er aan je basisbehoeften tegemoet wordt gekomen en dat je chakra’s in evenwicht zijn. Wanneer je je bezighoudt met geluk, probeer jezelf dan zoveel mogelijk in evenwicht te brengen.

Fijne zaterdag! ❤️🍀

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Het was een prachtige zonsopgang, hé, ook mijn camera draaide overuren (die tien minuten).
  Sla me niet dood als ik je moet bekennen dat ik niet geloof in die orakelkaarten. Wat uiteraard niet belet dat dit zinvol kan zijn voor mensen die er wel geloof aan hechten.
  Geniet van je weekend!

  Liked by 2 people

  1. Anouk68 schreef:

   Prachtig ja, dus ook koude voeten vanmorgen gekregen of had jij schoenen aan?!

   Weet je, die orakelkaarten zijn voor mij een moment van weten dat als je je ogen opent, ook geluk kan ervaren in kleine dingen, daarvoor hoeft er niks gekocht worden. Orakelkaarten is zo’n raar woorden, het is een geheugensteuntje voor mij. In de hectiek van de wereld vergeten we dat wel eens. Wij voelden ons gelukkig vanmorgen met die lucht, anders hadden wij onze camera niet 10min laten klikken. Wij wilden het geluk vastleggen.

   Voor iedereen is er een sprankeltje geluk, te vinden in onverwachte en kleine dingen.
   Het is geen energiekaart of zoiets, gewoon een geheugenkaart.

   Liked by 1 persoon

 2. shivatje schreef:

  Ik heb hem ook gezien over het weiland waar de paarden tussen staan. Maar ik neem niet zo snel meer foto’s van iets.
  Weet je een orakelkaart gelijk welke is mooi om te lezen en dat naar je gevoel te brengen.
  Ooit heb ik er zelf gemaakt 🙂
  Deze liggen nog in een gesloten envelop hier bij mijn speciale boeken.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Prachtige reactie! Ik zal zo de orakelkaart van vandaag trekken…

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s