27 december 2019

Klaar zijn we met de opgesmukte dagen vol vreterijen. Eerste kerstdag hebben we gourmet bij mijn schoonouders gegeten en gister hebben we geluncht bij een restaurant hier in de buurt. Het was prima. Nu op naar het nieuwe jaar.

Nog steeds zal ik blij zijn als we in januari zijn aangekomen. Heerlijk om vrij te zijn en heerlijk als al de feestdagen voorbij zijn!

Buiten is het prachtig mooi weer dus we gaan lekker naar buiten en genieten van elkaar. Mijn project Boeken is bijna afgerond. Nog even de puntjes op de i. De ongewilde boeken gaan naar de kerk, de oude gewilde boeken gaan naar de logeerkamer en de boeken die daar staan, moet ik nog even uitzoeken. De woonkamer geeft een ontspannen uitstraling en zo voel ik mij bijna!

Gister verbaasde ik mij voor de zoveelste keer over de techniek van tegenwoordig. Ik verander een foto van plek op mijn telefoon en op mijn pc gebeurt hetzelfde. Ik lees een boek op mijn e-reader en als ik die niet bij me heb, kan ik het ook op mijn mobiel lezen. Ze weten van elkaar op welke bladzijde ik ben….

Met elkaar FaceTimen of telefoneren, blijft bij mij ook een raadsel. Oké het heeft met trilling te maken. Dat wat ik zonder telefoon dus in het luchtledige zeg, komt ook ergens aan! Misschien niet zo ver, maar wel ergens bij iemand die het hoort. Ik zeg vaak genoeg ‘ik houd van je’ en visualiseer dan een vriendin of vriend die dat nodig heeft.

En als ik het dan heb over techniek, zie ik deze broadcast voorbij komen over onze energie voor 2020. Energie omgezet in woorden, in gevoel wat resoneert of niet bij je. Hier heb ik veel aan, mooie focus op het nieuwe begin.

Ik voel verandering bij mij, ik ben met een paar dingen opgehouden en dat voel ik, een deken van rust met de focus veel dichterbij huis, bij mijzelf in het hier en nu.

“Het geheim van verandering is
om al je energie te focussen, niet op het vechten tegen het oude maar op het bouwen van het nieuwe.”

Socrates

Een bijzonder liedje voor dit blog wordt gewoon in mijn schoot geworpen. Deze vrouw heeft zoveel moois geschreven. Veel herinneringen zeker als ik denk aan mijn droom van vannacht. Twee mensen die mij zoveel geleerd hebben, nog steeds leren, kwamen tezamen. Hoe bijzonder is dat?!

Ik ga binnenkort starten met het derde project – Spotify reorganiseren. Lekker naar mijn muziek luisteren en dat wat mijn voeten doet bewegen en/of mijn hart doet beroeren, mag blijven!

Fijne vrijdag! Even bijkomen, tot jezelf komen. Het leven vieren op je eigen ongedwongen manier. ❤️

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Neeltje schreef:

  Ja, nu lukt het wel. Ruth Jacott heeft zoveel prachtige nummers op haar naam staan. En geweldig haar vertolkingen.

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Dit is een nieuw liedje van haar, net uit

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s