Energetisch weekjournaal – week 52

on

Geschreven door Deborah op http://www.justdeborah.nl.

Elk moment komt. En elk moment gaat. Het is als de stroom van de zee. Eb en vloed. Het trekt zich terug en het deint mee in zijn eigen flow. En dat is precies het thema van deze week.

De focus is meer gericht naar binnen. Naar zaken die ECHT belangrijk zijn. De buitenwereld verdwijnt een beetje naar de achtergrond en alleen het moment van NU is belangrijk. Samenzijn. Terugblikken. De kerst brengt altijd iets magisch, maar zeker ook iets melancholisch met zich mee. Met wie zat je vorig jaar aan het kerstdiner? Hoe zag je leven er toen uit? Waar lagen je prioriteiten toen?

Het is een week van zachtheid, als je hem kunt aanvaarden zoals het op dat moment is. Het is een week van bezinning maar ook van het beseffen dat alles NU is. Dat er een periode aan gaat komen die totaal nieuw voor je is. Dat je eindelijk afscheid neemt van je ‘oude’ ik.

Deze week doet je beseffen waar je dankbaar voor bent. Voor de fijne, mooie en liefdevolle momenten maar ook de momenten waarin je geconfronteerd werd met mensen en situaties die op het eerste gezicht niet fijn en prettig leken. Maar alles in dit leven, en vooral dat laatste, is daar voor jou om jou te laten zien waar jij nog meer jezelf mag zien. Mag geloven in jezelf. Niets is tegen jou. Integendeel.

Als je de bezieling kunt zien in elke situatie, in elke ontmoeting en in elk moment zal je zien dat er wel degelijk liefde in zit. Verwrongen in zaken die jou uitdagen. Uit je comfortzone halen. Die jou pushen verder te kijken dan dat je tot dan toe gedaan hebt.

Deze week zal je laten zien dat er eigenlijk niet echt iets is om je zorgen over te maken. Het is wellicht dat menselijke stuk in jou die dat wel doet en dat is ok. Dat hoeft niet weg. Dat hoef je niet te veroordelen. Maar je kunt oefenen met in het moment zijn. Want waar je nu op dit moment bent, is precies waar je hoort te zijn.

Er zijn geen vergissingen en je bent nergens te laat voor of mee. Het is precies goed. Zolang je de dingen vanuit het hart doet, naar waarheid en integriteit is dat het enige wat van belang is. Jij bent hier om de wereld te veranderen. Daarom heb je er ook nooit in gepast.

Die moeite hoef je ook niet meer te doen. Want het is de bedoeling dat jij gewoon bent zoals je bent. Met je talenten en je capaciteiten. Met je magie. Want deze magie brengt zoveel meer dan je beseft. Het is nodig dat jij gaat zien dat jouw aanwezigheid hier van waarde is. Dat wat jij aanraakt effect heeft. Hoe je het ook doet of wat je ook doet. Het heeft altijd effect. Niet altijd het gewenste effect vanuit het hoofd, maar wel altijd precies het juiste effect.

Deze week mag je wat meer ontspannen. Zoals al eerder gezegd, is er niet echt iets om je zorgen over te maken en is het juist nodig dat je even wat meer plezier gaat maken. Heling begint bij het stuk waarin jij jezelf helemaal kunt toestaan te voelen, te ervaren en vooral te zijn wie je echt bent. En dat is dit jaar een heel avontuur geweest.

Lief mens, rust uit. Heb elkaar lief. Wees dankbaar voor de momenten die je hebt gehad met elkaar. Maak mooie herinneringen maar vooral, geniet. Geniet van elk moment. Want het moment is alles wat je hebt. Het komt en het gaat. En elk moment gaat weer voorbij. Dus geniet. Je hebt het verdiend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s