Energetisch weekjournaal – week 51

on

Geschreven door Deborah op http://www.justdeborah.com.

Rust en harmonie. Dat is het thema van deze week. Niet dat je deze week rust en harmonie vindt, maar het is wel het doel waar je naar streeft.

Het zaadje wordt gepland hierin. Want het afgelopen jaar is een jaar geweest van rangschikken, of herschikken. Het is maar net wat je er zelf van maakt. Maar hoe dan ook, is alles door elkaar geschud, losgeschud en weer opnieuw in elkaar gezet.

Hierdoor heb je het gevoel dat je nog niet helemaal lekker op eigen benen staat. Je bent moe, en wiebelig en wellicht in sommige gevallen wat twijfelachtig. Maar één ding staat wel voorop. Dat er meer rust en harmonie komt.

Toch zal deze week weer wat verrassingen met zich mee brengen. Daar waar je ergens ook wel een beetje op je hoede bent, kan het deze week een verrassende wending krijgen.

Heb vertrouwen dat alles precies op dit moment loopt zoals het ‘moet’ lopen. Misschien niet zo snel als dat je zou willen. Maar de winterperiode is een periode van bevriezing, van stilte, van inkeer. Want het zaadje dat is gepland, mag zijn tijd krijgen om zich te wortelen, te voeden, zodat het zich ten volle kan ontkiemen.

Toch ben jij iemand die niet van zaken houdt die langzaam gaan. Jouw energie is snel. Je weet dat het sneller kan. Maar toch is de traagheid wat bij deze realiteit hoort en dat is maar goed ook. De tijd zorgt er voor dat de bodem zich klaar maakt om jou een stevig fundament te geven voor dat wat gaat komen.

Want het aankomend jaar zal er eentje zijn die vele mogelijkheden met zich mee gaat brengen. En daarvoor hoor je stevig op je poten te staan. Op eigen poten.

Deze week is er eentje die jou uit blijft dagen om je eigen waarheid na te leven. Lang genoeg heb je in allerlei realiteiten gezeten en niet een daarvan is de jouwe.

Telkens weer word je er uitgehaald, om jou uit te dagen op JOUW waarheid te leven. Twijfelen is daardoor ook zeker niet gek, soms zelfs nodig. Zodat je uiteindelijk toch weer uit blijft komen op dat wat waar is voor jou. En jouw waarheid naleven is een van jouw doelen van dit leven. Van jouw leven.

Wie ben jij en wat werkt voor jou? Hoe zie jij de wereld, of eigelijk, hoe wil jij de wereld zien. Jouw wereld. Want lief mens, de bedoeling is, is dat jij meer en meer gaat zien wie jij bent. Wat jouw talenten zijn. Dat jij het oordeel wat men heeft over jou of over de wereld, wat jij ooit hebt aangenomen als waarheid, van je af gaat schudden.

Het leven zal altijd een golfbeweging zijn van een diversiteit aan zaken die jou telkens weer uitdagen. Geen licht zonder donker. Maar wanneer jij ook het licht in het donker kunt zien, weet je dat je kunt vertrouwen op het leven. Op jezelf.

En dat lief mens, dat is het gevoel waar je naar opzoek bent. En dat gevoel zal je vinden in de kamers van je hart. Wanneer jij steeds meer en meer kunt zien WIE jij bent en WAT je kunt en dat je alles, het licht en het donker, in je door jezelf kunt laten stromen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s