30 november 2019

Goedemorgen! Wat een prachtige dag belooft het te worden. Natuurlijk zonder schoenen rende ik naar de waterkant om dit mooie plaatje vast te leggen.

Inmiddels beginnen mijn voeten te ontdooien. Ik denk terug aan een liedje dat ik gistermiddag hoorde op weg van Sneek naar huis.

The Sound of Music….

Zo’n film die altijd met kerst gedraaid wordt en werd.

Werd….toen ik als tiener nog thuis woonde, bereidde mij moeder altijd enorme kerstdiners. We waren immers met zeven kinderen plus aanhang….ik schat op een gezelschap van minimaal 14 mensen. De wijn en de nodige sigaren zorgden voor een luidruchtige sfeer waar ik mij niet prettig bij voelde.

Ik verliet de tafel dan altijd stilletjes, ik deed de afwas en glipte daarna naar het bijhuis, een omgebouwde garage voor feestjes en logeerpartijen dat verderop in de tuin stond. De foto is van 2018, in de tijd dat ik het beschrijf was het bruin met oranje, rood en geel.

Ik deed de foeilelijke gordijnen dicht, deed de gasverwarming aan en kroop in de half verschroeide blauwe fauteuil (die stond altijd te dicht tegen de gasverwarming aan). Ik knipte de televisie aan.

…..en keek The Sound of Music. Ik kon genieten tot het moment dat de telefoon een bromtoon gaf. We hadden zo’n telefoonsysteem in huis.

De H betekende de huislijnen, de N was de lijn naar buiten, die moest je dus indrukken voor je ging bellen.

De 5 was de telefoon in het tuinhuisje. De brom vertelde mij, kom naar binnen!! Hoe konden ze nou zien dat ik daar was, ik had de gordijnen toch dicht gedaan?! Pas veel later kwam ik erachter dat een tv een lichtschijnsel af gaf.

Een mooi en gevoelig liedje dus!

Vandaag lekker gaan shoppen in Sneek terwijl onze zoon een speurtocht van 5km met scouting liep. Heerlijk weer! Vandaag een dag van niks moeten.☀️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s