Eigen belang

Al een hele tijd zocht ik naar de juiste woorden en vandaag was het zo ver. Ik heb eindelijk de woorden gevonden en gevoeld:

EIGEN BELANG

Wat vind ik die twee zo naast elkaar geplaatste woorden vreselijk en zeker de houding die daarbij hoort.

Hoe vaak heb ik wel niet de quote voorbij zien komen dat houding meer vertelt dan woorden? En zo is het precies!

Ik denk dat het tijd wordt dat ik eens meer ging staan voor wie IK ben. Dat ik mij niet wegcijfer voor de ander, mij niet ondergeschikt maak aan de ander. Dat ik mijzelf eens op de eerste plaats zet. Want waarom word ik geconfronteerd met deze houding van sommigen? Waarom irriteert het mij?

Ik ben in ieder geval gegroeid omdat ik dit gedrag/deze houding eindelijk herken en in rust een keuze kan maken. Wil ik voor het karretje gespannen worden of niet? Wat is de ware intentie van een vraag? Wat zegt mijn gevoel?

Als ik in mijn eigen energie blijf en niet meega in de energie van de ander, blijf ik in mijn eigen kracht en is het maken van de keuze ook makkelijker.

Mooi inzicht zeg! Thanks 🙏🏻 op deze Thanksgiving day! ❤️

Het instagram account Awakening People deelde deze plaat en ja, dat is een mooie conclusie van vandaag voor de toekomst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s