29 oktober 2019

Vanmorgen zei mijn shiatsu-therapeut het nog een keer tegen mij: “durf in je eigen kracht te blijven staan”.

Ze controleert altijd mijn bekken, mijn basis, voor we aan de slag gaan. Volgens haar stond het recht. Mijn gevoel gaf aan dat dat niet zo was. Wat bleek ‘het stond gedraaid’. Zo hadden we beiden gelijk.

Het feit dat ik aangaf het anders te voelen en dat het klopte! Ze gaf mij een bevestiging dat ik écht naar mijn gevoel mag luisteren….

Ik moest direct aan de bloem denken.

Iedereen ziet hetzelfde, namelijk de roos. Echter, ieders interpretatie is anders. Herinneringen, invalshoek, kleurbeleving, stemming en dergelijke bepalen hoe de bloem op ons overkomt. We zien dus hetzelfde allemaal anders. En iedereen heeft gelijk.

In je eigen kracht blijven staan.

Dit betekent voor mij dat ik mijzelf blijf, dat ik doe wat goed voelt voor mij. Dat ik de stuurman ben van mijn leven en niet iemand anders. Dat ik mij niet van mijn stuk laat brengen, dat ik niet in de energie van een ander ga zitten denkende dat ik dat ben.

Als hooggevoelige is dat laatste een uitdaging. Ik voel of iemand goed in zijn/haar vel zit, door in stilte te ‘luisteren’. Gedrag laat zoveel zien. Ik vind het prachtig. Zo leer ik degene op een dieper niveau kennen. Echter als diegene zich in een lagere frequentie bevindt dan voel ik mij na het gesprek net zo.

Iemand die positief in het leven staat, straalt een hele andere energie uit dan iemand die met het verkeerde been uit bed is gestapt. We zitten allemaal in onze eigen ‘frequentie’. Happy is een hoge frequentie, moedeloos zijn zit in een veel lagere frequentie, om het zo maar te zeggen.

Het is een heel leerproces om dat wat ik voel, niet ergens op te slaan, maar los te laten. Eigenlijk hoef ik niet te vragen hoe het met iemand gaat, mijn gevoel weet het antwoord vaak al. En toch doe ik het, de antwoorden zijn soms verrassend 😉.

Lief leven plaatste vandaag iets moois, dat ik hier deel:

De wereld wacht, ik kom eraan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s