28 oktober 2019

Vandaag weer gestart na de herfstvakantie. Ik moet moeite doen om af te wijken van mijn normale patroon en op mijn handen te gaan zitten.

Ik las daar vanmorgen nog een quote over. Als je twijfelt om iets te doen, dan níet doen! Ik wilde een filmpje aan iemand doorsturen en heb dat na een twijfel, niet gedaan. Het voelde daarna wel goed en ik kon die energie loslaten.

Ik merk wel dat deze patroonwijziging moet ‘landen’ bij mijn omgeving. Dat heb ik altijd zo ervaren. Als ik afstand neem, trekt mijn omgeving harder.

In een pauze heb ik eens nagedacht over het feit waarom ik mijn omgeving altijd maar wilde helpen. Ik denk toch dat het te maken heeft met een stukje ‘pleasen’ om de aandacht op mij te krijgen. Een rode draad met het gezin waar ik uit kwam. Mijn vader zei altijd “als je maar genoeg zaait, zal je gezien oogsten.”

Ik heb in mijn leven dit patroon over genomen tot ik mij bedacht ruim twee jaar geleden dat ik genoeg geef zolang ik dicht bij mijzelf ben en blijf. Niet altijd even makkelijk omdat we sociale ‘dieren’ zijn die niet graag buiten de groep vallen en ons daardoor dus vormen naar de omgeving. Stapje voor stapje leer ik (nog steeds).

Ik zag het afgelopen zaterdag toen mijn zus aan de deur stond. Toen we in gesprek waren en ik haar aangaf meer geïnteresseerd te zijn in het gevoelige kind, nam zij het gesprek over en vertelde ze mij wat zij allemaal als energetisch therapeut kon.

Zat ik daarop te wachten? Nee! Wat leert zij mij? Dat het hinderlijk gedrag is! Het betweter-gedrag, daar conformeer ik mij niet graag mee. Dus op de handen gaan zitten en mee gaan in de stroom van het leven.

En zo startte ik deze week. Ik ben in de stroom gegaan en bijzonder genoeg geeft het mij veel meer rust en aandacht dan ik mij ooit had bedacht.

Nog even mijn taak als bibliothecaris op een basisschool afronden en dan naar huis waar een bulk was op mij ligt te wachten en een zieke man die graag verzorgd wil worden.

Vandaag heb ik mijn website wat persoonlijker gemaakt. Ook mijn stukje ‘Over’ heb ik ingevuld. Op dat zelfde moment hoorde ik een mooi liedje en dat past eigenlijk heel mooi bij het moment. Als afsluiter van deze dag, dit prachtige liedje.

Het was trouwens een prachtige dag, mooi herfstweer met af en toe eens een regenboog. Ik heb genoten van de dag! Heerlijke stroom van het leven. Het heeft mij verwarmd. ❤️

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Hoi Anouk, Wat leuk dat je weer begonnen bent en wat ziet je site er alweer mooi uit! Fijn om te zien

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Het is heerlijk om weer terug te zijn. Ik schreef alles als het ware op in mijn schrift, lees ‘in mijn hoofd’ en dat werd mij teveel. Ik heb een andere opzet, meer een combinatie van inzicht, dagelijkse dingen, energie, muziek en foto’s in één dagelijks bericht. Hoe gaat het met jou? Ik heb je direct opgezocht…😃

   Liked by 1 persoon

   1. Wat fijn dat je de draad weer zo mooi hebt opgepakt. Ik ben erg druk geweest de afgelopen maand met de verkoop van het huis wat ik nog had met mijn ex (het is inmiddels verkocht onder voorbehoud) waardoor ik niet echt aan mijn website ben toegekomen… Maar dat komt wel weer. Ook doe ik elke dag yoga, daardoor gaat alles stromen, zo heerlijk! Liefs van mij

    Liked by 1 persoon

 2. Wat helder jouw schrijven, herkenbaar ook. Fijn dat we in contact zijn!

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk68 schreef:

   Fijn om weer in contact met je te zijn, ik was er even tussenuit gepiept…ik volg je wel op Instagram hoor. Wij zijn samen fan van Deborah. Weet je nog…😉😄

   Liked by 1 persoon

   1. Ah zie je! Leuk! Lees toevallig net Deborah, weer zo passend bij mijn vandaag ♥️

    Liked by 1 persoon

 3. Anouk68 schreef:

  Dat weekjournaal van haar, ongelooflijk zuiver…❤️

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s