27 oktober 2019

Vandaag heb ik mij verwonderd over een aantal dingen.

Ik las de dagenergie van Deborah en haar boodschap, haar gevoel resoneerde eigenlijk prachtig met mijn gevoel. Zo fijn als iemand zoals zij haar gevoel en haar doel van deze komende week onder woorden kan brengen.

Vorig jaar september is mijn vader overleden en werd ik ouderloos. Mijn moeder was in 2012 al overleden. Een heftige tijd van afwikkeling brak aan.

Ik als jongste nakomeling van een gezin met zeven kinderen heb mij nooit echt verbonden gevoeld. De zus boven mij is vijf jaar ouder en op het moment dat ik 13 jaar was, ging ook zij het huis uit en leefde ik als enig kind tot ik op mijn 22e uit huis ging.

De afwikkeling was voor mij een heftig proces. Want zoiets doe je samen. En wat als je dat sámen nooit zo gevoeld hebt? Alle verhalen die ik hoorde, de houding, het klopte ergens niet. Echter werd ik zo geleefd dat ik daar geen acht op kon slaan.

Toen er wat meer rust kwam, heb ik duidelijk aangegeven niet meer bij familiegebeurtenissen te willen zijn. Naarmate ik ouder word, heb ik moeite met onechte mensen. Ik ging mijn eigen weg nu eindelijk eens in.

Gaandeweg kwam ik erachter dat ik veel karma moe(s)t oplossen dat al generaties lang door de familielijnen gaat.

Een daarvan is vol te mogen stralen, als jongste kind met net zoveel rechten als een oudste kind. Ik hoef niet onder te doen aan, ik hoef mij niet altijd aan te passen, ik mag mijzelf zijn. Ik kan het zelf heel goed. Ik mag trots zijn op mijzelf, in vrijheid.

Toch wordt mijn besluit niet direct geaccepteerd en krijg ik de nodige berichten over een te plannen familieweekend.

Wat dat betreft merk ik nu echt dat ik gegroeid ben omdat ik niet direct reageer maar eerst mijn gevoel voel. Hoe heftig die is, wat ik voel, wat ik mag zien, wat er is. Zodra die heftige energie bekoeld is, reageer ik met rust en vertrouwen. Ik ben mijzelf in de reactie zonder masker.

Uiteindelijk ben ik niet naar een bijeenkomst van broer en zussen geweest omdat ze het over dit weekend zouden houden. Wat moet ik daar dan?!

Ook dat werd eigenlijk niet geaccepteerd. Rare opmerkingen volgden. Ik heb mijn gevoel gevolgd en dat deed mij goed. Geen moment spijt gehad.

Gister stond plotseling een van mijn zussen voor mijn deur. Een op een heb ik geen problemen en dus heette ik haar van harte welkom. Ze was met haar man in de buurt (ruim een uur van haar huis af). Het werd een flitsbezoek van 45 minuten. De laatste keer dat ik haar zag was begin van dit jaar, bij de overdracht van het ouderlijk huis.

Vandaag dacht ik nog eens na over dit bezoek. Een week na de bijeenkomst van broer en zussen. Dacht men dat het slecht met mij zou gaan? Was dit een controlebezoek? Vinden ze het gek dat ik liever het verdere pad alleen bewandel met mensen die mij dierbaar zijn dan met mijn familie? Ik kan het niet invullen voor de ander en het moment is geweest. Ik heb slechts mijn waarneming.

En dan komt dus zo’n bericht van Deborah langs en weet ik dat mijn gevoel klopt zodat ik het los kan laten.

“Al heel lang ben je gefocust geweest om de pijn en trauma van de ander. Kan je deze als geen ander voelen, kun je als de beste inspelen op de verlangens en de behoeftes van de ander. En dat hoeft niet te veranderen. Echter is het van belang dat je leert, dat je onder de knie krijgt, dat jij jezelf er niet meer voor hoeft te verlaten. Dat jij jezelf niet meer aan de kant zet. “

Voor haar hele bericht, klik hier.

En ja sinds een half jaar weet ik dat ik hoogsensitief ben. Mijn intuïtie vertelt mij zoveel. Ik vind het soms nog erg lastig om dingen bij de ander te laten liggen in plaats van direct mijn hulp in te zetten.

Zelf hebben zij een les te leren en zal ik helpen als zij daar klaar voor zijn, als zij om hulp vragen. Ik leer nu op mijn handen te zitten.

Het tijdstip nu is 22:11 uur, ik heb iets met cijfers en synchroniciteit. Het ‘vertelt’ mij dat het oké is. Dat ik op de juiste weg zit en dat het zo klopt. Dit mag er zijn.

Een dag dus met het inzicht dat het bezoek van gister vooral geen toeval was. Dat ik nog lang niet uitgeschreven ben, dat ik mijn gevoel in combinatie met de door anderen geschreven dagenergieën mag delen.

En voor mij is het een mogelijkheid om ook dit leerproces te zien ontwikkelen. ❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s